HTML

Gyerek kvíz kérdések

Igyekszem minden hétre írni egy kérdést, mely a "hét témája" lesz. Az a jó, ha nemcsak a kérdést teszitek fel a gyereknek, hanem beszélgettek a témáról és ahhoz kapcsolódó dolgokról. Köszönöm, hogy itt jártatok! Jó beszélgetést, egyre több műveltebb, okosabb, boldogabb gyereket a világon!

Friss topikok

Linkblog

Honnan lehet tudni, hogy hány éves egy fa?

2010.07.17. 08:19 Okosjáték

Európában a tél általában hideg, a nyár pedig meleg. A fák csak a meleg időszakban, tehát tavasztól őszig nőnek, télen pedig pihennek. A következő évben újra kezdődik a növekedés. Így a fa minden évben egy gyűrűvel bővül, melyet évgyűrűnek nevezünk. A kivágott fatörzsön könnyen megszámolhatjuk az évgyűrűket, és máris tudjuk, hogy hány éves a fa.

Az évgyűrűk nem mindíg ugyanolyanok. Meleg és esős években vastagabbak, a hideg és száraz időben pedig vékonyabbak. Így az évgyűrűk nem csak a fa koráról, de az időjárásról is árulkodnak.

 

Forrás: 101 kérdés és válasz gyerekeknek - Növények és állatok

Kapható: www.okosjatek.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek kvíz kérdések

A bejegyzés trackback címe:

https://gyerekkviz.blog.hu/api/trackback/id/tr482156841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása